Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007

Πώς φτάσαμε ώς εδώ?

Γράφτηκαν τόσα posts και το πιό βασικό ακόμα δεν αναφέρθηκε!
:s

Σίγουρα κάποιοι θα αναρωτηθούν πως ξαφνικά ανελήφθη η δημιουργία ενός τόσο ριψοκίνδυνου(λόγω σοβαρού σεναρίου και λόγω θεματολογίας) έργου.
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2004 όταν ο γράφων(Θάνος Κερμίτσης) και ο παλιός του φίλος Αντώνης Κουτελιάς, μην έχοντας μπουχτίσει απο τις 2 προηγούμενες ταινίες με ιαπωνική θεματολογία(Pre-last samurai 1 & 2, αρκετά έως πολύ ερασιτεχνικές) αποφάσισαν να συνεχίσουν το saga των 2 εκείνων ταινιών δημιουργώvντας ένα prequel.
Βέβαια η όλη ιστορία έιναι stand alone από μόνη της όπως αυτή διαμορφώθηκε, επομένως ας μην αναφερθώ στις 2 προηγούμενες και ας μείνω στο Hitokiri αυτό καθεαυτό.
Ξεκίνησε λοιπόν η συγγραφή της γενικής ιδέας και των χαρακτήρων το καλοκαίρι του 2004 κα συνεχίστηκε έτσι με πολύ αργούς ρυθμούς μέχρι που μπήκαμε στο 2005 οπότε ξεκίνησε να γράφεται το σενάριο και συγκεκριμένα οι διάλογοι, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του casting είχε ήδη ολοκληρωθεί(δεν είχαμε και πολλές επιλογές σχετικά με αυτό μιας και η καλλιτεχνική μας ομάδα δεν είναι μεγάλη σε αριθμό).
Τους επόμενους μήνες συνεχίστηκε η πρόοδος με την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού για την ταινία,όπως σπαθιά και άλλα(τα κουστούμια τα λάβαμε τον Μάρτιο του 2006 - _ - ) ενώ παράλληλα συνεχιζόταν η συγγραφή του σεναρίου.
Την άνοιξη εντάχθηκε στην ομάδα και στο cast και ο Αριστοτέλης Κολυμπάρης o oποίος βοήθησε πολύ με τις χορογραφίες και τα artwork της ταινίας.
Έτσι, μετά απο λίγη προετοιμασία και χωρίς καθόλου storyboard,με μόνο τους διαλόγους στα χέρια μας, ξεκινήσαμε τα γυρίσματα τον Νοέμβριο του 2005.
Τα γυρίσματα συνεχιζόντουσαν κατα διαστήματα,μιας και τα υπόλοιπα μέλη του καστ είχαν και άλλες εκκρεμότητες όπως εξεταστικές κ.α, επομένως τα γυρίσμαtα περιοριζόντουσαν σε μονοήμερα γυρισμάτων σε κοντινές περιοχές με δάση, είτε σαβ/κα στο λουτράκι.
Τον Μάρτιο του 2007 εισήλθε σαν μέλος του κάστ και ο Γιάννης Τζουβελέκης(ο σκηνοθέτης της τριλογίας Splatter movie,τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την μεγάλη βοήθεια του) ο οποίος ενσάρκωσε έναν σημαντικό χαρακτήρα,αντικαθιστώντας έναν ηθόποιο ο οποίος λόγω ανελημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε πλέον να παρευρίσκεται στα γυρίσματα.
Kάπως έτσι φτάσαμε ώς εδώ, τον Οκτώβριο του 2007 όπου μετά απο πολύ
κόπο,άγχος,τρέξιμο,ψυχολογική πίεση,depon,πονοκεφάλους,πεσίματα,μπερδέματα διαλόγων,χαλασμένες κάμερες,τζιτζίκια,ζέστες,βροχές και άλλα πολλά καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ταινία....2 χρόνια..αλλά επιτέλους τα καταφέραμε!

Την ταινία την κάναμε ουσιαστικά επειδή μας αρέσει (στους περισσότερους δλδ) η ενασχόληση αυτή και επειδή είμαστε anime fans κατά το πλείστον και θέλαμε να αποδώσουμε το δικό μας φόρο τιμής στο είδος αυτό...Δεν είναι σε καμία περίπτωση ιστορική η ταινία,άλλωστε τοποθετείται σε μια φανταστική ιαπωνία βγάλμενη απο την δική μας φαντασία και εμπλουτισμένη με δικά μας στοιχεία..Είθε το αποτέλεσμα να αποζημιώσει όλο τον κόπο μας(και θα το κάνει :) )..

1 σχόλιο:

aayla είπε...

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, δίνεις όλο σου τον εαυτό κι ακόμα παραπάνω...
Μην έχοντας και μεγάλη ιδέα για την ταινία, παρά μόνο απ'όσο είδα το τρέηλερ, από αυτά που γράφεις και τις φώτο, πιστεύω ότι θα έχει 100% επιτυχία!